آموزش انواع روانکارها (روغن و گریس) ماشین آلات سنگین راهسازی و معدنی

برگزاری دوره آموزشی آشنایی با روانکارها در ماشین آلات سنگین راهسازی و معدنی در شرکت عمران کلوت 

روانکارها خون رگ‌های یک دستگاه راهسازی یا معدنی محسوب می شوند. آشنایی با ویژگی‌ها، تفاوت‌ها، شیوه انتخاب و استفاده از روش آنالیز روغن و گریس دارندگان و کاربران ماشین آلات سنگین راهسازی و معدنی بسیار لازم و ضروری است. در همین راستا یک دوره آموزشی موضوع روانکارهای ماشین آلات سنگین به درخواست شرکت عمران کلوت، فعال بخش استخراج معدن شماره 4 مجتمع معدنی و صنعتی گل گهر سیرجان، برگزار گردید.

در این دوره آموزشی چه گذشت؟

در شروع دوره آموزشی مختصری در مورد روش تولید روانکار صحبت شده و پس از آن به توضیح شیوه تولید روانکار برای اجزاء مختلف ماشین آلات سنگین راهسازی و معدنی، پرداخته شد. مدرس دوره آموزشی با تشریح انواع افزودنی های قابل اضافه شدن به روغن های پایه سینتتیک و معدنی، در خصوص تفاوت روغن هیدرولیک، روغن موتور، روغن گیربکس (دنده) و انواع گریس ها از جمله گریس پایه لیتیوم، گریس پایه کلسیوم و گریس پایه سدیم پرداخت. همچنین در ادامه دوره آموزشی، در خصوص روغن هر یک از سیستم ها توضیحات کامل ارائه شد.

 

هدف از برگزاری این دوره چه بود؟

طبق هماهنگی انجام شده با کارفرمای محترم، مخاطبان این دوره که عمدتاً از میان سرویسکاران ماشین آلات انتخاب شده بودند، با ویژگی‌های روغن های مختلف آشنا شدند و همچنین دانش و مهارت نسبی شناخت کیفی این روانکارها و نکات مهم در کار با هر کدام از این روانکارها را آموختند. همچنین بخش دیگری از نکات مهم آموزشی به شیوه های آلوده شدن هر یک از سیستم های نیازمند روانکار در ماشین آلات راهسازی و معدنی بود که توسط مدرس به تفکیک هر یک از سیستم های هیدرولیک، موتور دیزل، سیستم انتقال قدرت و همچنین اجزای کارساز مکانیکی تشریح شد.

 

ارزشیابی فراگیران دوره آشنایی با روانکارها در ماشین آلات سنگین به چه شکل انجام شد؟

پیش از برگزاری دوره آموزشی، آزمون اولیه از فراگیران اخذ شده و سطح دانش آنان پیش از دوره مورد ارزیابی قرار گرفت. همچنین در طول دوره تمرین هایی به فراگیران محول شد و در نهایت نیز آزمون پایان دوره به صورت کتبی برگزار شد. 

 

دستاوردهای اصلی فراگیران در این دوره آموزشی

فراگیران در این دوره با الزامات اصلی روغن و گریس در هر یک از سیستم های ماشین آلات به خوبی آشنا شدند. به عنوان مثال اینکه روغن موتور مناسب باید چه ویژگی هایی داشته باشد؟ مواردی نظیر مقاومت در برابر گرما و کف کردن، همچنین روش های آلوده شدن روغن موتور نظیر دوده، ورود سیلیس، یا در معرض دمای بیش از حد قرار گرفتن، از جمله مواردی بود که در این دوره آموزشی به فراگیران آموزش داده شد. همین موارد در خصوص سایر روانکارها نظیر روغن هیدرولیک بیل های مکانیکی، روغن گیربکس لودرهای چرخ لاستیکی، روغن دنده و گیربکس انواع ماشین آلات راهسازی مورد آموزش قرار گرفت.
در این دوره آموزشی همچنین فراگیران با انواع گریس ها و ویژگی های منحصر بفرد هر کدام آشنا شدند. فراگیران با روش استفاده صحیح از گریس مناسب، روش های نگهداری از آنان و ... به خوبی آشنا شده و نکات اصلی جهت رعایت در زمان استفاده از گریس روانکار را فرا گرفتند.


 

-برای ثبت درخواست دوره آموزشی برای شرکت خود میتوانید از طریق این لینک اقدام فرمایید.