واقعیت مجازی و واقعیت افزوده چگونه به ارتقای ایمنی می کنند؟
واقعیت مجازی (VR) و واقعیت افزوده (AR) میتوانند نقش مؤثری در عملیات شرکت ها، از جمله آموزش ایمنی داشته باشند. شورای ملی ایمنی (NSC) نیز بر این موضوع تاکید دارد. NSC برنامهای به نام (Work to Zero) ایجاد کرده است که هدف آن حذف مرگ و میر در محل کار تا سال 2050 از طریق پذیرش فناوری های نوظهور است. فناوریهای واقعیت مجازی و واقعیت افزوده در میان شش فناوری توصیه شده توسط NSC برای کاهش حوادث در صنعت ساخت و ساز هستند.
از جمله مزایای آموزش ایمنی با VR/AR عبارتند از:
- افراد زمانی که به صورت زنده درگیر هستند بهتر یاد میگیرند.
- افراد را می توان بدون قرار دادنشان در معرض خطرات واقعی آموزش داد.
- امکان آموزش گروه های بزرگتر حتی زمانی که در مکان های مختلف قرار دارند.
اندرو کازر، مدیر ارشد محصول و معاون ارشد واقعیت مجازی و یادگیری آنلاین در سازمان آموزش فنی صنعتی (ITI) میگوید: «با واقعیت مجازی، میتوانید یک محیط کاملا شبیهسازی شده ایجاد کنید. میتوانید افراد را در موقعیت هایی که احتمالاً در دنیای واقعی تجربه خواهند کرد قرار دهید. برای مثال، کار با جرثقیل هنگام وزش شدید باد. آنها میتوانند یاد بگیرند چگونه در این نوع موقعیت ها واکنش نشان دهند.»
تفاوت بین واقعیت مجازی و واقعیت افزوده
واقعیت مجازی (VR) : هرآنچه میبینیم صرفاً تصویر کامپیوتری است که با مدل سازی، کروماکی، ویدیو و انیمیشن ها ایجاد شده است.
واقعیت افزوده (AR) : هرآنچه در دنیای واقعی وجود دارد با تصاویر کامپیوتری ادغام شده و نتیجه جلوی شخص ظاهر خواهد شد.
کازر معتقد است AR گزینهای عالی برای کمک به فرایند کار، در محیط واقعی کارگاه است. برای مثال، یک کارگر میتواند از واقعیت افزوده برای دریافت اطلاعات تعمیر یک قطعه، انجام بازرسی ایمنی، یا جابجایی مواد خطرناک، استفاده کند. AR از منظر آموزش ایمنی نیز کاربرد دارد.
کاربردهای گسترده واقعیت مجازی در آموزش ایمنی
به گفته کازر، واقعیت مجازی برای آموزش ایمنی کاربردهای فراوانی دارد. «به کمک VR افراد میتوانند تمرین و مهارت های خود را تقویت کنند.»
از آموزش "جلوگیری از سقوط" تا شبیه سازی "کار با تجهیزات سنگین"
شبیه سازی عملکرد تجهیزات در عملیات، یکی از روشهای استفاده از VR در آموزش به شمار می رود.
کازر میگوید. «سیستم VR تعیین میکند که آموزشدهنده چقدر خوب عمل کرده است. این آموزش همچنین به افراد کمک میکند تا یاد بگیرند چگونه سازماندهی محل کار را حفظ کنند و به طور کلی جهتگیری در محل کار خود را بهبود بخشند.»
دیگر حوزه های آموزشی در VR
ارائهدهندگان VR، آموزشهایی در مورد موضوعاتی مانند جلوگیری از سقوط، کمکهای اولیه، و استفاده از کپسول آتشنشانی را شامل می شوند. با گسترش پذیرش واقعیت مجازی در صنعت ساخت و ساز، احتمالاً مباحث ایمنی دیگری نیز، توسط ارائه دهندگان متعدد آموزش VR، پوشش داده خواهند شد.
بهبود دسترسی به آموزش VR
شرکت ITI برای تسریع در پذیرش VR، قصد دارد آموزش های VR خود را قابل دسترستر کند. برخی از شرکتهای ساختمانی با خرید و نگهداری تعداد زیادی هدست VR مشکل دارند. کازر میگوید: «ما در تلاشیم تا برخی از آموزشهای خود را از طریق وب ارائه دهیم. البته، آموزش شبیهسازیشده کار با جرثقیل به دلیل نیاز به دقت بالا برای ارائه بهترین تجربه کاربری، از طریق وب ارائه نخواهد شد.»
CM Labs: ارائه دهنده دیگر آموزش های شبیه سازی
CM Labs یکی دیگر از شرکتهایی است که آموزش شبیهسازی جرثقیل را ارائه میدهد. این شرکت همچنین آموزشهایی برای سایر تجهیزات بالابر مانند لیفتراک، بولدوزر، گریدر، بیل مکانیکی، لودر چرخ دار و کامیونهای کمپرسی ارائه میدهد.
آلن لیموژ، مدیر روابط استراتژیک در CM Labs میگوید: «یکی از نقاط قوت ما این است که میتوانیم همه این ماشین آلات را در یک شبیهساز ارائه دهیم.» این امر به مدارس، اتحادیهها و شرکتهای ساختمانی کمک میکند تا افراد را بر روی تعداد زیادی از تجهیزات، بدون نیاز به خرید تجهیزات شبیهسازی بیش از حد، آموزش دهند. لیموژ میگوید: «تغییر از یک ماژول آموزشی به ماژول دیگر کمتر از یک دقیقه طول میکشد.»
مزایای استفاده از نمایشگر به جای هدست
در آموزش شبیهسازی تجهیزات، میتوانید از هدست یا نمایشگر (مانند صفحهنمایشهای تخت) استفاده کنید. استفاده از نمایشگرها، در صورت انجام صحیح، میتواند تجربهای به همان اندازه فراگیر ارائه دهد. علاوه بر این، برخی افراد استدلال میکنند که استفاده از نمایشگر میتواند مزایایی هم داشته باشد.
لیزا باربیری، معاون بازاریابی و مشارکتهای استراتژیک در CM Labs میگوید: «از آنجایی که VR میتواند برای حواس انسان طاقتفرسا باشد، برخی افراد فقط میتوانند برای مدت کوتاهی آموزش ببینند. بسیاری از افراد در واقع از VR (هدست) دچار بیماری حرکت میشوند.»
لیموژ میگوید: «حتی افرادی که با VR راحت هستند، معمولاً حداکثر 45 دقیقه تا یک ساعت میتوانند از آن استفاده کنند.» شیفت کاری معمولی در یک کارگاه ساختمانی خیلی بیشتر از این است. اگر هدف از آموزش شبیهسازی تجهیزات، ارائه تجربهای فراگیر کننده باشد که تا حد امکان دنیای واقعی را شبیهسازی کند، جلسات آموزشی یک ساعته ممکن است کافی نباشد.
شبیه سازی دقیق دنیای واقعی
باربیری میگوید CM Labs برای شبیهسازی دقیق دنیای واقعی، از یک فناوری هستهای مبتنی بر فیزیک استفاده میکند. این فناوری به شما اجازه میدهد تا سناریوهای آموزشی را با عواملی مانند باد و خاک تنظیم کنید. سپس، مهندسان مکانیک اطمینان حاصل میکنند که شبیهسازها به گونهای عمل میکنند که تا حد زیادی تجهیزات دنیای واقعی را شبیهسازی میکنند. در نهایت، متخصصان تجهیزات اطمینان حاصل میکنند که آموزش کلی با آنچه در واقع در کارگاههای ساختمانی اتفاق میافتد مطابقت دارد. باربیری اضافه میکند: «ما همچنین از OEM ها (تولیدکنندگان تجهیزات اصلی) دعوت میکنیم تا آموزش را تأیید کنند.»
ارائه بازخورد و ارزیابی عملکرد
یکی از مزایای آموزش شبیهسازی این است که این فناوری عملکرد کارآموز را رصد میکند. بازخورد بیطرفانه به شناسایی زمینههایی که ممکن است نیاز به آموزش اضافی داشته باشند کمک میکند و به نوبه خود آموزش را متناسب با نیازهای هر فرد تنظیم میکند.
کاربرد برای اپراتورهای جدید و باتجربه
آموزش شبیهسازی نه تنها برای اپراتورهای جدید، بلکه برای اپراتورهای باتجربه نیز مفید است. حتی یک اپراتور باتجربه میتواند مهارتهای خود را تقویت کند و کار در سناریوهای چالشبرانگیز را تمرین کند.
همچنین پیشنهاد میشود >> 5 فناوری بیل مکانیکی که سود شما را افزایش میدهند!
در صورت تمایل پاسخ دهید
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند*